CAMILLA RAU
PETERSEN

Videojournalist og Forfatter
Min baggrund er en kandidat i Mellemøststudier fra Københavns Universitet med tilvalg i Journalistik fra Syddansk Universitet.

Jeg har været i mediebranchen siden 2006 og startede i 2013 mit eget firma, som i dag hedder Filmskab. I Filmskab laver vi virksomhedsfilm og kortere dokumentar- og casefilm.

Danmarks Radio
Tidligere har jeg freelancet for Danmarks Radios nyhedsafdeling, hvor jeg tilrettelagde og klippede nyheder til TV-Avisen og Deadline.

Som produktionsassistent har jeg også styret teknikken under live radioudsendelser for P2, ligesom jeg har redigeret og produceret tekst og video til hjemmesider under DR portalen, blandt andet DR Undervisning.

Freelancer & Videojournalist i Udlandet
Jeg har løbende solgt freelance artikler til danske aviser, blandt andet Kristeligt Dagblad og Politiken. Du kan se et udvalg af dem her. Jeg har primært skrevet fra Libanon og Jordan, hvor jeg har boet i cirka tre år sammenlagt.

Derudover har jeg arbejdet et år som videojournalist for den regionale libanesiske tv-kanal Al Jadeed, hvor jeg producerede indslag på arabisk. Du kan se nogle af dem ved at scrolle nederst på siden her.

Forfatterskab
Den 20. maj 2013 udkom min første bog. Det er en interviewbog med titlen Kvinder og piger med asperger
– 11 fortællinger om livet med en aspergerprofil. Du kan læse anmeldelser og mere om bogen her.

Filmskab
I dag bruger jeg mine erfaringer i Filmskab til at skabe positiv og troværdig videokommunikation for virksomheder og organisationer i Danmark.

Det hænder også, at jeg udfører andre opgaver. Eksempelvis holder jeg foredrag og yder generel sparring på kommunikation med ord og film. Læs mere her.